Nye Volvo XC60

Nye Volvo XC60

 

En av årets største bilnyheter er den nye Volvoen, XC60. Nå slippes bilen lenge før fristen, noe som overrasker mange. Modellen har vært i produksjon siden 2008, og den har vært en bestselger blant SUV-ene siden den gangen. Den imponerer også når det kommer til salgstallene den dag i dag, selv om den begynner å dra på årene. Åtte år er nemlig ganske lenge for en moderne bilmodell. Derfor erstattes den nå i disse dager.

Ladbar Hybrid

Det har vært mye hemmelighetskremmeri rundt blislippet,men det er nå sikkert at den nye XC60 kommer til å bli en batteridreven hybrid. Etter at Volvo ble solgt av Ford, til det kinesiske selskapet Geely, har de igjen utviklet en helt egen teknologi, som kommer til å kombineres, både med dieselmotorer og bensinmotorer.

Populær i Norge

Det er ikke tilfeldigheter som fører til at det første som slippes av den nye modellen, er en SUV. Biltypen er i stadig etterspørsel, og er den bil-kategorien som er i størst vekst. Det fører også med seg at marginene er gode, eller for å oversette, at man kan ta en real overpris og tjene noen ekstra slanter.

I kombinasjon med at Volvo alltid har tilhørt de mest populære bilene i Norge, sammen med VW og Toyota, kommer vi nok til å se mer av denne bilen i gatene, i løpet av den nærmeste tiden. Designet er ikke meget iøyenfallende, og helheten av bilen hinter egentlig mer til Mercedes enn den gjør til Volvo, men kjørekomforten er gitt, og vinter-tilpasningen av både kjøreegenskaper og det tekniske er alltid garantert. Alt etter hvordan hybridfunksjonen fungerer, kan man også regne med en lavere salgs-skatt på bilen.

blacky