Slik blir fremtidens biler

Slik blir fremtidens biler

 

Fremtidens biler kommer til å bli selvkjørende, med bedre kommunikasjon og mer elektriske driftsløsninger. Mange i bilbransjen mener at alt peker i denne retningen.

Fra rundt 2020 kommer konseptet med selvkjørende biler til bli realisert i stor skala. Du som har fulgt med, vet kanskje at de første prototypene allerede ruller på gatene, tross visse legale hindringer. Mercedes laver allerede biler som kjører fullstendig autonomt, med den lille hindring, at bilen stanser om man gir slipp på rattet. Rent juridisk må man nemlig fortsatt føre bilen selv, slik at juridisk ansvar for ulykker ikke faller på produsenten, men forblir hos føreren.

Dertil kommer bilene til å kommunisere med hverandre, slik at de bedre vil være i stand til å koordinere i trafikken. Vi vil få et helt nytt flyt-system som følge av dette, hvor hele trafikkflyten rasjonaliseres.

Fossilt drivstoff ser derimot ut til å fases ut. Kanskje vil hydrogen-celler ses oftere, men mest sannsynlig vil driften skje elektrisk.

Det er ikke kun Mercedes som ligger i teten på den moderne teknologien. Folkevognen kommer også til å bli topp moderne, og Ford Evos virker lovende. Det samme kan man si om Toyota.

blacky