Det motoriserte kjøretøyet bil

Det motoriserte kjøretøyet bil

En bil er et motorisert kjøretøy som kan kjøres fremover, bakover, til høyre og til venstre. Bilen har som minst to hjul, men har som regel flere hjul. Det vanligste er å ha en bil som har fire hjul. Ordet bil kommer fra automobil og betyr selv bevegelig. Det betyr at bilen kan bevege seg av seg selv, ved hjelp av noen som kjører den. Fremtidens biler kan bevege seg helt av seg selv, uten at det er noen som styrer dem.

Historisk sett har biler utviklet seg. Bilene har blitt større, mer moderne og har endret egenskaper. Bilene i dag går både på bensin, diesel, strøm og hydrogen. Tidligere gikk bilene kun på bensin og diesel. Grunnen til en utvikling av motorene på bilene, er på grunn av miljøet. Biler som går på strøm, altså elbiler og biler som går på hydrogen, altså hydrogenbiler, er biler som er mye mer miljøvennlige enn biler som går på bensin og diesel.

Det finnes veldig mange forskjellige typer biler. Det finnes både store og små biler, lange og korte biler. Det finnes biler med to hjul og biler med flere hjul. Biler kan komme i alle mulige farger og alle mulige fasonger. Det varierer også hvilken hastighet bilene har. Det finnes også mange forskjellige bilmerker. Volvo, Volkswagen og Toyota er de mest vanlige i Norge. Porsche, Lamborghini og Ferrari er eksempler på biler som er dyrere, men de går desto raskere og har en større motor med flere hestekrefter. Noen biler bruker 10 sekunder fra 0-100 km/t, mens andre kan bruke 3 sekunder på å komme opp i samme fart. Hvilke egenskaper bilene har, varierer. Man må gjerne betale mer for biler som skal ha flere og bedre egenskaper. Biler som Porsche, Ferrari og Lamborghini er biler som har mange egenskaper som er spesielle og kule, men det koster mer å kjøpe disse bilene.

blacky