BMW Z4 vs. Mercedes SLK

BMW Z4 vs. Mercedes SLK

Det er alltid konflikt i leirene til BMW og Mercedes. Selv om de begge er tyske ingeniørkunst, så har de likevel like store fanskarer verden over. Denne to-seteren som både fins i kabriolet og vanlig, har lenge kjempet om å være den beste roadsteren på veien.

Men det å ha æren av å være den beste roadsteren er stort. Mange mener asiatene har den beste, slik som en MR2, mens andre synes amerikanerne har den kuleste roadsteren, nemlig den nye Tesla. Er man interessert, les mer om godteri for entusiastene online eller se etter dem på de største motorveiene.

BMW Z4

Utgaven til BMW har en fet motor. Den er turboladet med en rekkesekser med under 400 hk. Den feteste modellen har 3 liters slagvolum, noe som gir føreren et dreiemoment på over 500Nm. BMW satser selvfølgelig på fart og komfort. Denne utgaven klarer 0-100 på rundt 4,6 sekund med sin kjente bakhjulsdrift.

Når vi snakker med dem som kjører en BMW Z4 så får vi mange følelsesladde uttalelser. Her er noen superlativer:

  • Kjøreglede
  • Fantastisk balanse
  • Herlig fartsfantom
  • Luksus komfort

Denne lille rakkeren er noe i seg, men den får også noen negative kommentarer. Den lager noe mer støy enn lignende biler, litt liten tank og noen smådetaljer som ikke betyr så mye.

Mercedes SLK 55 AMG

Denne legendariske bilen er fra 1996, og har sin storhetstid mellom 2005-2010. En bil man så på de store racing-banene i verden ble brukt som safety car. Den bilen har en hardtop som gjør at man kan få vinden i håret også. Den har 7-tronic girkasse som kan presse ut 400 hk. Med et slagvolum på 5 liter, og et dreiemoment på rundt 385Nm. Dette er ikke bare en gentlemans superbil, men også en bil med fart. Det tar 4,3 sekunder å få den opp fra 0-100.

Mercedes SLK får kun gode tilbakemeldinger og vinner denne kåringen lett.

blacky