Historien om Audi

Historien om Audi

Historien om Audi starter en deilig vårdag i 1910. Det var egentlig en tid for diskusjon og uenighet, fordi grunnleggeren August Horch ble uenig med aksjonærene. Bilen het nemlig Horch til å starte med, men det ble kluss i forhandlingene og navnet måtte endres. For de som kan litt gammeltysk vet de at Horch også betyr hør! og det gjør også Audi! Språket er latin og dermed var saken klar. Det er flere bilmerker som bruker latinsk når de skal velge navn, for eksempel Volvo.

Start-up situasjonen

Vel, nå var saken klar, Audi ble navnet og for en suksess det ble. Men Audi var en del av en større organisasjon og i mellomkrigstiden ble det valgt å fusjonere enda mer. Auto Union ble et faktum, og bestod av merker som DKW, Wanderer og Horch. Auto Union lagde så et kjennemerke som har gitt bilen sitt eget uttrykk. De fire ringene har blitt hyllet gjennom tidene.

Mellomkrigsårene og etterkrigsårene

Alt gikk fort fremover men det skulle fort ta slutt da andre verdenskrig brøt ut. Fabrikkene ble bombet sønder og sammen, og eierne måtte tenke nytt for å ta markedsandeler. Forsikring dekker sjelden krig, men har du Innboforsikring24.no kan du få erstatning ved skadeverk. Men Audi hadde sin egen stil. Det ikke mange visste var at selskapet fusjonerte på nytt, denne gang i 1964. Det med giganten Volkswagen. Nå eide selskapet nesten 100% av aksjene.

Modellene

Audi utmerket seg med sportsbiler helt fra starten av. Sport var en av pådriverne for utviklingen av biler, og Audi kom med både 2,7 liter, 3,6 liter og 4,7 liters motorer. Disse var selvfølgelig firesylindret men senere kom de også med seks sylindere.

Førkrigs-bilene het:

  • Audi Type C
  • Audi Type M
  • Audi Type S
  • Audi Type 920

Etter krigene var over kunne Audi utvikle konseptene i ro og fred. Biler som Audi 100, 80 og 50 ble populære og solgte i hundretusen-talls verden over. I 1980 kom Audi Quattro, en bil som har fått legendestatus i alle land. En bil for rally og bilsport, men også en populær familiebil. Dette var en bil med turbo og firhjulstrekk.

Dette er og blir bilprodusentens mest suksessfulle bil. I dag har bilene modeller som A3, A4, A6, A8, RS8, RQ, e-Tron eller racingbiler som R18 som kjører 24-løp på bane. Den har 983 hk! og veier under 1 tonn.

blacky