Hold styr på bilen din!

Hold styr på bilen din!

I denne artikkelen skal vi se litt raskt gjennom hva du kan gjøre for å sørge for å vedlikeholde bilen din så godt som overhodet mulig. Vi antar at du som person har en bil med en såkalt forbrenningsmotor.

Drivreim

Det første vi må forstå med en forbrenningsmotor er at det er mange forskjellige deler som vi selv burde kunne vedlikeholde. En slik motor har for eksempel en drivreim. Det kan veldig godt hende at bilen din ikke tillater deg å inspisere dette stykket av motoren helt uten videre. Noen ganger så kan denne delen være dekt til av plastikk, metall eller andre ting som vi må slite for å få av. Dersom du er usikker hvordan du skal få den på igjen, er det kanskje best å være føre var. Ellers så er det bare å åpne opp panseret og brette opp ermene.

Dersom du liker å jobbe mye med bil, så kan det hende at du trenger et sett med bluetooth hodetelefoner som kan være med å hjelpe deg å utføre det arbeidet som du trenger å gjøre uten å konstant sjekke telefonen. Du blir jo tross alt litt skitten på hendene når du skal jobbe med dette.

Uansett, dersom du har full tilgang på drivreimen så er det lurt å sjekke den. Snu den i forskjellige vinkler og se etter ting som kan minne om slitasje. Dersom den virker gammel og utbrukt så kan det være lurt å skaffe seg en ny en. Det er også litt vanskeligere enn det ser ut å sette på en ny en, men med en del finesse så skal du kunne klare deg.

Kjølesystemet

Det neste er ekstremt viktig, og spesielt når vi skal kjøre i varme strøk. Når sola skinner, så kan motoren overopphetes ekstremt raskt, og gjøre hele motoren ganske så ubrukelig. Derfor er det alltid viktig å sørge for at alt fungere som det skal med kjølesystemet. Det første vi skal se etter er rør rundt kjølesystemet som er sprukket eller rustne. Det skal ikke være så altfor vanskelig å identifisere selve kjølesystemet til å begynne med, men dersom du har problemer så kan du søke etter hjelp tilpasset din spesifikke bilmodell på nettet.

Husk også å sjekke det som er lettest å fikse på, nemlig hvor mye kjølevæske som er i systemet. Det kommer nesten alltid garantert til å være noe som indikerer hvor mye kjølevæske det skal være. Du kommer til å se en minste- og en maksimumsgrense. Dersom det er noe som er galt med fargen på væsken, så er det også på tide å fikse dette kjølesystemet, og dette bør du kanskje få noen andre til å gjøre. Lykke til!

blacky