Volkswagen

Volkswagen

Vi kjenner jo alle til det fantastiske bilmerket Volkswagen. De har laget noen klassikere, som er populære blant veteranbilelskere. Det er et merke som fortsatt den dag i dag har stor suksess med sine bilmodeller.

Folkevogn

I Norge er det faktisk bare boblene som kalles folkevogn, selv om ordet folkevogn er en direkte oversettelse fra det tyske ordet Volkswagen. Folkevognen ble masseprodusert fra 1938 og er en svært folkekjær bil, kanskje spesielt i Europa. Visste du at verdens siste boble ble produsert i 2019? Denne ble faktisk produsert i Mexico og ikke i Tyskland.

Det er Ferdinand Porsche som var grunnleggeren av Volkswagen som også stod bak designet til denne klassikeren.

VW Camper

Dette er en bil som rett og slett er legendarisk. Bilen har blitt et symbol på hippiekulturen, og det er faktisk en rekke mennesker som velger denne bilen som en campingbil eller faktisk å bo i. Hvis du går inn på Youtube vil du finne en rekke mennesker som har gjort dette valget. Ville du ha gjort det samme?

Andre modeller produsert av Volkswagen

Du finner også en rekke andre kule modeller produsert av Volkswagen. Disse inkluderer:

  • Atlas
  • Beetle
  • Golf
  • Jetta
  • Passat
  • Polp
  • Touran

Hvis du ikke tror du har sett disse bilene før, så bør du ta deg et kjapt søk på Google. Dette er biler som fortsatt er lett å få øye på rundt omkring i Norges land. Kanskje spesielt populær er Volkswagen Polo som har kommet i mange varianter.

Redesign

Det som Volkswagen har vært spesielt flinke på, det er å redesigne gamle modeller. Det er absolutt imponerende å se hvordan de har greid å modernisere gamle favoritter, som for eksempel boblen. Den har solgt godt gjennom alle tider. Når man kan bruke ulike leverandører som for eksempel worksystem blir det mulig å gjøre ting en ikke nødvendigvis har tenkt på før.

Klubber

Det finnes faktisk en rekke klubber du kan bli medlem i hvis du ønsker å bli ekstra godt kjent med Volkswagen-biler og mennesker som elsker dem. Det er jo en egen veteranbil-klubb dedikert til Volkswagen, men du kan også finne en kombinert VW- og Audiklubb. Er du bare interessert i Volkswagen-busser finnes det også noe for deg der ute. Det er nemlig mange som arbeider med å restaurere slike biler.

En klassiker

Det er faktisk overraskende lett å finne deler til de ulike modellene som Volkswagen har produsert, men det du må være obs på er om delene passer til nettopp din bil. Dette fordi det finnes så mange ulike generasjoner av den samme bilen der ute. Dette gjør at du må være ekstra obs på årstall og generasjon når du søker etter deler. Det er jo bra at bilene ble masseprodusert når de er så ettertraktede!

blacky